Za Mozartem do Salzburgu

Markéta Řeřuchová Cestovní ruch, Hotelový management, Školní rok 2023-2024

Žáci oboru Cestovní ruch a Hotelnictví a turismus SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. se minulý týden vypravili na odbornou zahraniční exkurzi do Salzburgu.

„ Od prvního okamžiku, kdy jsme vkročili do tohoto malebného města v Rakousku, jsme byli omámeni jeho krásou a historií, Naše cesta za poznáním začala na zámku Mirabell, kde jsme se procházeli jeho elegantními zahradami a obdivovali neuvěřitelnou architekturu. Bylo to jako krok zpět do časů královské slávy. Poté jsme se vydali na dobrodružnou jízdu lanovkou Fastunbahn na pevnost Hohensalzburg. Vrcholový bod naší exkurze, doslova i metaforicky! Zde jsme nejenom obdivovali úchvatný výhled na město pod námi, ale také jsme se ponořili do historie prostřednictvím samostatné prohlídky této impozantní pevnosti. Ale to nebyl konec našeho dobrodružství! Prošli jsme se historickou třídou Getraidegasse, kde jsme se ztratili ve středověkých uličkách s okouzlujícími butiky a domy s pestrobarevnými fasádami. A kdo by mohl zapomenout, že tato ulice byla domovem génia hudby, Wolfganga Amadea Mozarta? Narazíte na něj v každém koutě tohoto města! sdělila Eliška Pačísková, žákyně CR3. A.

Tato exkurze byla zkušenost, která nás obohatila a na kterou nikdy nezapomenu. Nejvíce mě zaujal Mramorový sál v zámku Mirabell, “ dodala Ema Mikysková.