Další výtvarný úspěch oboru Grafický design a podnikání

Markéta Řeřuchová Grafický design a podnikání, Školní rok 2023-2024

Rok české hudby je mimořádnou akcí, jelikož první oslava proběhla už v roce 1924 ke stému výročí narození Bedřicha Smetany. Od té doby jsou každých deset let připomínány osobnosti naší hudební scény. Letos je ústředním tématem oslav dvousté výročí Smetanova narození.

Na tento hudební festival navázalo také SVČ Tanvald celorepublikovou výtvarnou soutěží. Účastníci mohli ztvárnit cokoliv, co se jim vybavilo pod pojmem „Rok české hudby“. Tvořit se mohlo libovolnou výtvarnou technikou, fotit i pracovat s multimédii. Zkrátka naplno a bez omezení využít a nechat rozproudit vlastní fantazii.

Do soutěže se zapojili také naši studenti prvního a druhého ročníku Grafického designu a podnikání. A jak říká jedno naše přísloví – komu se nelení, tomu se zelení. A tak se mezi oceněné práce dostala i kresba od Hany Dovalovské z GD1A a dále díla studentek z GD2A Karolíny Eliášové, Veroniky Bartoškové, Valérie Jandové a Karolíny Navrátilové. Veronika Staňková (GD1A) získala navíc poukaz na výtvarné potřeby v hodnotě 500,- Kč, a její soutěžní pojetí hudby bylo dokonce použito jako grafický prvek pro tvorbu samotných ocenění.

Obor Grafický design a podnikání je na naší škole nejmladší, v podstatě nový. A začít s něčím novým, to není lehké. O to více nás těší, že jména právě našich studentů se objevují na předních příčkách výtvarných soutěží. Gratulujeme a jen tak dál.

Bc. Romana Tučková Hahnová