Inspirativní setkání v kosmetické provozovně znojemské Přímky

Markéta Řeřuchová Kosmetické služby, Školní rok 2023-2024

Kosmetické přístroje, diagnostika pleti, ošetření pleti… Zajímavou přednášku absolvoval 1. ročník oboru Kosmetické služby dne 20. 5. 2024 v moderní učebně střední odborné školy na Přímětické ulici. Lektorkou byla paní Jana Živná.

„Sdílení zkušeností odborníkem z praxe je skvělým zpestřením naší práce. Tentokrát jsme oslovili odbornici s dlouholetou praxí v oblasti kosmetického ošetření, paní Janu Živnou. Věnovala nám celé dopoledne, její vstřícnosti si velice vážíme,“ prozradila B. Jitka Fišerová, vedoucí oboru Kosmetické služby SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

„V úvodu nám paní lektorka představila svoji profesní dráhu a pak už probíhal odborný výklad. Funkce a schopnosti kůže, diagnostika, využití přístrojů, které  jsou v kosmetické práci našimi cennými pomocníky. Předvedla nám ošetření různých typů pleti za využití pískové brusky, kyslíkové mezoterapie a laseru. Dozvěděli jsme se mnoho cenných informací a rad. Přednáška byla skvělá, srozumitelná. Oceňuji, že lektorka používala příklady ze života. Co bych odcitovala? Tak třeba, že v případě pískové bráze nesmíme tolik tlačit na pokožku, abychom ji nepoškodili. Často se prý stává, že zákaznice má písek i v uších a dekoltu, jelikož písek obrušuje horní vrstvu pokožky za působení vakua, a tím, že se protáčí, často rozmetá písek do okolí. Zmíněný písek je speciálně upraveny hliník, který je vynikající při odstranění bakterií z pokožky. Pokožka je po brázi velice jemná, matná a projasněná…,“ doplnila Karolína, žákyně KO1.A.

„Paní lektorce Janě Živné patří velké poděkování. Ukázky a teoreticky výklad byly velice zajímavé a poučné. Všechny získané informace budou žákům oboru Kosmetické služby ku prospěchu do dalších let jejich budoucí profesní kariéry,“ dodala Kateřina Zemčíková, učitelka odborného výcviku oboru Kosmetické služby.

Mgr. Ludmila Karpíšková