Středoškoláci z Přímky připravili pro MŠ oslavu Dne dětí

Markéta Řeřuchová Školní rok 2023-2024, Sociální činnost

Dopoledne 23. května 2024 probíhalo v MŠ Prokopa Diviše v Příměticích ve znamení spolupráce a radosti. Žáci oboru Sociální činnost SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. zorganizovali pro ty nejmenší dětský den.

Akce se zúčastnili žáci prvního ročníku. Přípravy začaly již víc jak týden předem a vyvrcholily pestrým programem v podobě aktivit pro 13 stanovišť a návrhem originální karty splněných úkolů, kterou si děti postupně vybarvily,“ prozradila Mgr. Barbora Chaloupecká, pedagožka SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

Dětský den začal v 9 hodin ráno a trval do poledních hodin. Zúčastnilo se ho více jak 50 dětí. Byly rozděleny do menších skupinek a postupně procházely stanovišti, kde je čekalo například skákání v pytlích, házení míčků na cíl, překážková dráha, skládání kostek, poznávání předmětů po hmatu či tancování na hudbu.

„Naši žáci se skvěle zapojili a svým nadšením přenesli dobrou náladu na všechny zúčastněné. Paní učitelky z mateřské školy ocenily snahu našich studentů a poděkovaly jim za krásně strávený den. Tato akce ukázala, jak důležitá je spolupráce mezi různými školskými institucemi a jak může být přínosná nejen pro děti, ale i pro středoškoláky, kteří se takto učí zodpovědnosti a organizaci. Všichni zúčastnění se již těší na další podobné akce, které všem zúčastněným přinášejí radost. Dětský den organizovaný naší školou byl velkým úspěchem. Tímto bych chtěla poděkovat všem studentům, kteří se na přípravě a realizaci této akce podíleli. Věřím, že podobné aktivity budeme moci organizovat i v budoucnu a přinášet tak radost a smích dětem,“ dodala Mgr. Barbora Chaloupecká.

Mgr. Ludmila Karpíšková