Přímka na vodě

Markéta Řeřuchová Školní rok 2023-2024

Minulý týden se žáci naší školy vydali na nezapomenutelný vodácký výlet, který se stal hitem mezi dobrodružstvími letošního školního roku. Naše odvážná skupina se rozhodla sjíždět řeku Dyji, která slibovala nejen klidné plavby, ale i vzrušení v podobě tří jezů. A jak to všechno dopadlo?

Ráno jsme se sešli u Vodáckého centra, kde nás přivítali milí instruktoři, David a Vojta, a poskytli nám veškeré potřebné vybavení a užitečné rady. Po krátkém školení a rozdělení do posádek jsme se vydali na vodu.

První jez nás čekal hned za první zatáčkou. S trochou napětí jsme se přiblížili k peřejím, ale díky skvělé týmové práci a radám našich instruktorů jsme ho většina z nás zvládli bez problémů. Při pokusu o zdolání tohoto jezu se jedna z lodí, obsazená našimi statečnými dívkami, trochu zakymácela a než jsme se nadáli, byly obě holky ve vodě! „Až na to mokré oblečení, to byla celkem sranda“, dodala Tereza.

Smích a povzbuzování bylo slyšet široko daleko. Ukázalo se, že tato „nehoda“ byla vlastně vrcholem celého výletu a dívky získaly titul „hrdinky vodáckého dne“. Po této malé epizodě se naše posádky znovu pustily do sjíždění řeky.

Další dva jezy jsme sjeli jako profesionálové a atmosféra mezi námi byla plná radosti a vzájemného povzbuzování. Celý výlet dopadl na výbornou a všichni jsme se shodli, že zážitky z Dyje budou dlouho patřit k těm nejlepším vzpomínkám. Žáci z Přímky ukázali, že i na vodě umíme držet směr a užít si spoustu legrace.

Velké poděkování patří Vodáckému centru a jejich skvělým instruktorům, Davidovi a Vojtovi, za jejich trpělivost, odborné rady a za to, že nás bezpečně provedli všemi nástrahami řeky. Už se těšíme na další dobrodružství. A kdo ví! Třeba příští rok pokoříme nějakou další řeku. Jedno je ale jisté – na Přímce se rozhodně nikdy nenudíme!

Bc. Barbora Matyščáková

Mgr. Barbora Chaloupecká

Mgr. Libor Kubíček