Sociální činnost v závěru školního roku

Markéta Řeřuchová Školní rok 2023-2024, Sociální činnost

Exkurze, výlet do ZOO, prohlídka sociálních služeb nebo pohodové dopoledne u řeky a opékání špekáčků… To je jen letmý výčet aktivit, které čekaly na žákyně a žáky oboru Sociální činnost v závěru tohoto školního roku.

„Třeťáci“, příští rok už maturanti, si užívali poslední klidné společné chvíle před nástupem        do posledního studijního roku. Užili si výlet do jihlavské ZOO, společné vycházky a debaty         o tom, jaké to ve škole dosud bylo a co je asi příští rok čeká.

Naopak žáci prvního ročníku po náročném úvodním roce poznávali místa, se kterými se budou během studia setkávat. Prošli si oblasti, kde se ve Znojmě nachází různé sociální služby a kde nyní vykonávají svoji odbornou praxi žáci druhého ročníku, byli na exkurzi v Dětském domově na Hakenově ul. a jedno letní dopoledne strávili společnými aktivitami, hrami a sportem u řeky Dyje, kde si na závěr opekli špekáčky.

Tyto tak důležité společně strávené chvíle byly někdy velmi rozdílné od pobytu ve školních lavicích, a to nejen mezi jednotlivými žáky, ale také jejich pedagogy. Každopádně je důležité, že si všichni tento čas užili a naladili se na nadcházející letní prázdniny.

Za obor Sociální činnost

Mgr. Kateřina Lustigová