Barmani z Přímky nabídli v Louce drinky

Markéta Řeřuchová Kuchař-číšník, Školní rok 2023-2024

Celoroční spolupráci střední odborné školy na Přímětické ulici ve Znojmě se Základní školou JUDr. Mareše završilo míchání drinků. Žáci studující obor Kuchař-číšník ukázali své dovednosti v nádherných prostorách Louckého kláštera ve dnech 24. a 25. června 2024.

Barmani z Přímky zajišťovali občerstvení v podobě přípravy míšených nápojů. Své barmanské náčiní roztočili při oficiálním ukončení základní školní docházky žáků 9. tříd ZŠ JUDr. Mareše.

Žáci oboru Kuchař–číšník, kteří své dovednosti získali při účasti na školním kurzu a už stihli absolvovat alespoň jednu barmanskou soutěž, nabídli své soutěžní drinky právě při této příležitosti.

I přesto, že se tato společenská událost konala v podvečerních hodinách, naši barmani rádi využili příležitosti se předvést, zamíchat si a zdokonalit se ve svých dovednostech.

Sluší se také říct, že nápad vzešel přímo ze základní školy, od výchovné poradkyně a současně třídní učitelky vycházejících žáků paní Mgr. Dany Škapové. Nadstandardní vzájemná spolupráce nás velmi těší, věříme, že není na dlouhou dobu poslední.

Žákům 9. tříd přejeme do dalších školních let vykročení šťastnou nohou vpřed a všem žákům i učitelům bez rozdílu přejeme prázdniny plné odpočinku a prázdninových zážitků.

Ing. Klára Němcová a Bc. Martin Benda