Učitelé z Přímky trendům naproti

admin01Aktuality, Školní rok 2022-2023

Frittata. Benedikt. Francouzská omeleta… vejce na sto způsobů. Učitelé odborného výcviku oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. jdou naproti novinkám oboru, aby nově nabyté dovednosti předávali svým svěřencům.


„Školení s příznačným názvem Snídaně a vejce – nové trendy, se uskutečnilo v prvním březnovém týdnu v nové kulinářské dílně Kuliner v Brně pod dohledem šéfkuchaře a ambasadora Zdeňka Křížka. Kurz byl veden ve skvělém duchu a všichni účastníci si připomněli úpravy vajec na snídani ve spojení s moderními trendy. Měli jsme možnost připravit si omeletu klasickou, francouzskou, vyzkoušeli jsme frittatu i vejce benedikt. I přesto, že jsme v praxi několik let, stále je čemu se učit, abychom našim žákům předávali opravdu to nejlepší,“ sdělila Mgr. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník.

„Nejvíce oceňuji praktické ukázky, které jsou v souladu s moderními trendy. Návštěvníci našeho školního baru se mohou těšit na ještě pestřejší nabídku…“ doplnila Zdeňka Doubková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník

Neváhejte a přijďte ochutnat! Obsluha školního baru je připravena nabídnout vám snídani či dopolední svačinu na přání. Školní bar najdete ve 4. patře školy na Přímětické ulici a je určený i pro veřejnost!

Mgr. Ludmila Karpíšková