Den otevřených dveří v DpS Jevišovice

Markéta Řeřuchová Aktuality, Školní rok 2022-2023

V návaznosti na dlouhodobou spolupráci s Domovem pro seniory v Jevišovicích byla naše škola požádána o pomoc při organizaci Dne otevřených dveří při příležitosti 70. výročí vzniku tohoto zařízení.

Akce s podtitulem „Mezigenerační den“ se konala v areálu zámeckého parku a nabídla zábavu nejen pro klienty domova a jejich rodinné příslušníky, ale také pro širokou veřejnost.

Učitelé a žáci naší školy zde představili své dovednosti v oborech kuchař – číšník, kdy nabízeli míchané nápoje a smažené bramboráky, žáci hotelového managementu připravovali kávu se sladkými muffiny a palačinkami a kadeřnice a kosmetičky zkrášlovaly. A to nejen seniory zařízení, ale také děti. Malováním na obličej, zaplétáním copánků a zdobením barevnými spreji během chvilky vykouzlily na rtech dětí široký úsměv.

Žáci oboru sociální činnost pak po celou dobu akce pomáhali s péčí o klienty domova. Staly se opět na pár hodin „zaměstnanci“ a starali se o seniory nejen v zařízení, ale i v celém areálu.

Úsměvy na rtech a viditelná radost v očích všech návštěvníků byla jasným ukazatelem, že od myšlenky k realizaci je někdy cesta dlouhá a náročná, ale stojí za to. Dobrý pocit, který pohladí po duši, je k nezaplacení.

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo děkuji DpS Jevišovice za oslovení se zúčastnit a těšíme se, že bude spolupráce i nadále pokračovat.