Den seniorů: Obohacující setkání s třídou SČ 3.A

Markéta Řeřuchová Nezařazené

Třída SČ 3.A ve spolupráci s učitelkou Bc. Barborou Matyščákovou a Mgr. Kateřinou Lustigovou uspořádali akci „Den seniorů“ v rámci „Týdne seniorů“, který probíhá po celé České republice. Bylo to nesmírně příjemné setkání, které spojilo generace a přineslo mnoho radosti a vzájemného obohacení.

Akce se nesla ve velice příjemné a srdečné atmosféře. Pro seniory žáci oboru Kuchař-číšník připravili kávu, čaj a lahodný zákusek, aby se mohli cítit jako doma. Senioři měli možnost si vyzkoušet dezinfekci rukou, což se žáci učí v rámci odborných předmětů. Dále jsme pro ně připravili informace o první pomoci, aby se cítili více jistí v běžných situacích. Paměť je poklad, který nás provází celým životem, a proto jsme pro seniory připravili cvičení na posílení této důležité dovednosti. A pro ty, kteří mají rádi zábavu, jsme nachystali křížovky a hádanky, které zaručeně procvičí myšlení a zlepší náladu.

Celá akce byla obohacujícím zážitkem jak pro seniory, tak i žáky. Mezi příchozími byli prarodiče našich žáků, a právě tato akce jim umožnila společně strávit příjemné odpoledne a nastínit jim, jaký obor studují jejich vnoučata. Je nesmírně důležité udržovat spojení mezi generacemi a tato akce to dokázala dokonale.

Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, a věříme, že toto setkání nebylo posledním. Těšíme se na další příležitosti, jak se vzájemně obohacovat a tvořit hezké vzpomínky.

Bc. Barbora Matyščáková, Mgr. Kateřina Lustigová