Žáci Přímky zářili na eventové akci v Aqualand Moravia

Markéta Řeřuchová Hotelový management, Kuchař-číšník, Školní rok 2023-2024

Žáci oborů Hotelový management a Kuchař-číšník ze znojemské Přímky opět spojili síly a zúčastnili se prestižní eventové akce v Aqualand Moravia. Tento unikátní zážitek jim poskytl příležitost vyzkoušet si práci v reálném prostředí a získat cenné zkušenosti pro svou budoucí kariéru.

Chlapci se stali součástí logistického týmu, který měl na starosti celou přípravu akce. Jejich úkolem bylo zásobovat bary nápoji a inventářem, což vyžadovalo značné úsilí a koordinaci. Měli tak jedinečnou možnost zjistit, jak náročné je připravit a následně uklidit celé zázemí akce.

Děvčata se ujala obsluhy a práce za barem. Čepovala pivo, servírovala víno a zajišťovala, aby hosté měli vždy to, co potřebují. Zkušenější pracovníci jim ukazovali, jak se správně čepuje pivo, aby mělo krásnou krémovou pěnu, a jak se profesionálně obsluhuje zákazník.

Celá akce byla velmi propracovaná a organizovaná do nejmenšího detailu. Žáci měli možnost vidět, jak se taková eventová akce připravuje a uskutečňuje v reálném čase. Probíhaly pravidelné organizační meetingy, které zajišťovaly, že všichni organizátoři byli ve správný čas na správném místě.

Pro žáky oboru Hotelový management byla tato zkušenost neocenitelná. Viděli, jak pracuje zkušený manažer, jak se správně plánuje, organizuje a volí strategické cíle. Na druhou stranu žáci oboru Kuchař-číšník si vyzkoušeli práci za barem a pod vedením šéfkuchaře připravili fantastický raut, který sklidil velký úspěch.

Celá akce se nesla v duchu profesionality. Žáci poznali, že si zvolili krásné, ale náročné povolání. Pochvaly od hostů a vyučujících byly jen třešničkou na dortu této úspěšné akce.

Ještě jednou děkujeme profesionálnímu přístupu žáků z Přímky, stejně jako zaměstnancům Aqualand Moravia, kteří žákům poskytli cenné rady a zkušenosti. Těšíme se na další spolupráci a další úspěšné akce!

Mgr. Iveta Šafratová, Ing. Renata Balíková