Víte, jak zůstat v bezpečí na silnici a předcházet případným rizikům? Naši „druháci“ ano.

Markéta Řeřuchová Aktuality, Školní rok 2024-2025

V dnešní době, kdy se silniční doprava stává stále hektičtější, je otázka bezpečnosti na silnicích aktuálnější než kdy jindy. Proto se dne 24. 9. 2024 žáci 2. ročníků maturitních oborů zúčastnili čtyřhodinového bloku přednášek s názvem „Nultá hodina autoškoly“.

Pracovníci Policie ČR, dopravní psycholog či zástupce BESIPu naše žáky poutavě přenesli        do prostředí silničního provozu a pomohli jim pochopit rizika a zodpovědnost spojené                  s pohybem na silnicích, ať už v roli chodce, cyklisty, motocyklisty nebo řidiče. Ukázali jim důležitost správného chování při různých situacích a upozornili je na potenciální nebezpečí. Během jednotlivých přednášek se žáci dále dozvěděli např. o rizicích spojených s alkoholem       a drogami, bezpečnosti pří jízdě na kole či koloběžce, významu bezpečnostních pásů a airbagů nebo také o první pomoci při dopravních nehodách. Nedílnou součástí byla také videa, která žákům přiblížila reálné situace z našich silnic a upozornila je na to, že i malá nepatrnost může mít fatální následky.

Díky této vzdělávací akci a zajímavému výkladu všech přítomných odborníků se zcela jistě zvýšilo povědomí žáků o rizicích, která na silnicích číhají, a přiměje je k zodpovědnému chování, které ostatně leží na každém účastníkovi provozu.

Přejeme tímto našim žákům, aby pro ně cesty byly plné klidu a pohody a aby se vždy ve zdraví     a bezpečně vrátili domů.

Mgr. Kateřina Lustigová