Žáci znojemské Přímky opět na velvyslanectví ČR ve Vídni

Markéta Řeřuchová Aktuality, Kuchař-číšník, Nezařazené, Školní rok 2024-2025

Střední odborná škola na Přímětické ulici ve Znojmě tradičně zajišťuje přípravu a obsluhu státních recepcí. Tentokrát u příležitosti Dnů české státnosti na velvyslanectví ČR ve Vídni.

„Příležitosti získat cenné zkušenosti a nové odborné dovednosti využilo letos devět žáků studujících obory Kuchař-číšník a Hotelový management. Na 25. září 2024, den oslav, jsme připravili speciality tradiční české kuchyně. Hovězí svíčkovou s bylinkovým knedlíkem a brusinkami, pečenou pražskou šunku na kosti s křenem, dušená vepřová líčka se švestkami, zahradní zeleninu a houbové špecle, banketní kuřecí řízečky s bramborovým salátem, speciality na grilu, jahody v čokoládě, mini dezerty a mnoho dalších pochoutek,“ sdělil Bc. Martin Benda.

„V průběhu studia jsem měla možnost zúčastnit se mnoha gastronomických akcí nejen v našem regionu, ale i v zahraničí. Zde na velvyslanectví ČR ve Vídni jsme již zajištovali obsluhu slavnostních obědů v rámci předsednictví ČR v radě EU. Na gastronomické akce chodím vždy ráda. Kdo by neocenil možnost poznat něco nového a posouvat se v profesi zase o něco dál?“ hodnotí Ela Šimková a Nikola Fialová, žákyně 3. ročníku oboru Kuchař-číšník.

Spokojenost hostů svědčí o tom, že odbornost, ochota a pracovní nasazení žáků a pedagogů SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. lze jen chválit.

Děkujeme za skvělou reprezentaci školy, města i republiky v zahraničí!

Mgr. Ludmila Karpíšková